Älypuhelimilla ohjattavia kodinkoneita

12.09.2014, klo 14:41Kommentteja 0

Arjen muuttuessa yhä monimuotoisemmaksi on myös tarve kodinkoneiden etäkäytölle kasvanut. Siemens on esitellyt ensimmäiset aplikaatio-ohjattavat koneensa.

Uudet Siemens-kodinkoneet tarjoavatkin yksinkertaisuutta, lyhempiä odotusaikoja ja joustavuutta, mikä on pitkälti verkkoyhteyden ansiota. Kodinkoneiden käyttökokemus on mutkaton ja muotoilu säilynyt hillittynä.
Siemens esitteli viime vuonna laajan tulevaisuuden asumista kartoittaneen raportin, jonka tärkeimmät löydökset olivat nähtävissä Berliinin kodintekniikkamessuilla iQ700-sarjan kodinkoneissa.


Nopeus, spontaanius ja liikkuvuus
Uudet Siemens iQ700 uunit ja astianpesukoneet ovat ensimmäisiä verkkoyhteydessä olevia Siemens-kodinkoneita. WLAN-yhteydellä niitä pystyy käyttämään mistä tahansa helppokäyttöisen sovelluksen avulla.
Verkkoyhteys yksinkertaistaa arkisia askareita ja tekee niistä nopeampia ja tehokkaampia. Sekä uuneissa ja astianpesukoneissa on useita erilaisia ominaisuuksia, jotka tähtäävät leipomisen, paistamisen tai astianpesun nopeuttamiseen.


Yhdenmukainen muotoilu läpi linjan
Kalusteisiin sijoitettavien Siemens-kodinkoneiden muotoilu nousee iQ700-sarjalla uudelle tasolle. Ohjauspaneelissa on nähtävissä entuudestaan tuttua Siemens-muotokieltä, mutta hienovarainen kromilista sekä uudet mittasuhteet tuovat kokonaisuuteen keveyttä.
Muotoilua on käytetty yhdenmukaisesti kaikissa iQ700-sarjan kalusteisiin sijoitettavissa Siemens-kodinkoneissa. Uuneissa, höyrykeittimissä ja mikroaaltouuneissa on täsmälleen sama 96 mm korkea paneeli.
- Yhdenmukaisen paneelikorkeuden määrittäminen oli keskeistä kalusteisiin sijoitettavien laitteiden suunnittelussa. 60 cm ja 45 cm korkeat laitteet ovat poikkeuksetta yhdistettävissä toisiinsa ilman lisäkappaleita, kertoo päämuotoilija Gerhard Nüssler.
Oli kyseessä sitten vierekkäin olevat kolme kodinkonetta tai päällekkäin kasatut 65 cm ja 45 cm -sarjan kodinkoneet, takaa toisiinsa sulautuva muotoilu vaikutelman yhdestä yksiköstä.


Intuitiivinen ohjauspaneeli
Ohjauspaneeliin ei kulminoidu ainoastaan kalusteisiin sijoitettavien Siemens-kodinkoneiden muotokieli, vaan se on myös koko tuoteryhmän funktionaalisuuden keskipiste.
Yksinkertaisia laitteita, kuten liesituulettimia ja astianpesukoneita, käytetään joko suoraan painikkeilla tai kosketusnäytöillä. Monimutkaisempia laitteita varten Siemens on kehittänyt täysin oman yhdistelmän perinteisiä painikkeita sekä TFT-kosketusnäyttöjä, joiden ansiosta ominaisuuksien välillä pystyy navigoimaan mahdollisimman intuitiivisesti.


Puolittaa paistoajan
Siemens iQ700 -uuni laittaa uunissa paistamisen käsitteen uusiksi. Innovatiiviset toiminnot, kuten coolStart ja varioSpeed, vähentävät paistoaikaa jopa 50 prosenttia. Se on myös ensimmäinen uuni, joka yhdistää mikroaallot ja höyrytoiminnon. iQ700-uunin hillitty horisontaalisesti painottuva muotoilu tuo tyylikkyyttä keittiöön.
Höyryuuni siirtyy nyt digiaikaan. iQ700 on ensimmäinen höyryuuni, jota voi ohjata älypuhelimen tai tablettitietokoneen sovelluksilla. Sovelluksessa on omien mieltymysten mukaisesti muokattava reseptikirja ja kauppalistatoiminto. Niiden ja uunin automaattiohjelmien avulla uunin käyttökokemus muuttuu uudenlaiseksi. Sovelluksella voi käyttää iQ700-höyryuunin kaikkia toimintoja.


Pesukoneet ja -kuivausrummut
Yksinkertainen käytettävyys on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä ominaisuuksista kodinkoneiden suunnittelussa. Tätä ilmentävät jo nyt uudet iQ700-sarjan pesukoneet ja kuivausrummut. Ne tekevät pesuaineen i-Dos-automaattiannostelusta, tahranpoistosta ja koneen huollosta aiempaa helpompaa. Ja ennen kaikkea IQ700-kuivausrumpu on nopea. Se tarvitsee kiloa kohti vain 17 minuuttia pyykin kuivattamiseksi, mikä tekee siitä yhden markkinoiden nopeimmista kuivausrummuista.

Lisätietoa Siemens-kodinkoneista saat osoitteesta www.siemens-home.com

Tulosta

Osallistu keskusteluun

Kommentit


Uutiset

Kotipihasta perhosten paratiisi

Haluaisitko, että pihallasi lentelisi paljon kauniita päiväperhosia? Tämä on usein vain järjestelykysymys. Lue lisää

Uutiset

Raparperi on kirpeä herkku

Raparperi on jokaiselle suomalaiselle tuttu kirpeän hapan kasvi. Raparperi tuottaa satoa jo aikaisin keväällä, kun muut kasvit vasta ihmettelevät tulevan kesän haasteita. Lisäksi raparperi viihtyy monenlaisilla kasvupaikoilla kaikkialla Suomessa. Siksi raparperista valmistetut herkut ovat suomalaisen keittiön kestosuosikkeja. Lue lisää

Pääkirjoitus

Energiaverojärjestelmä vaatii kokonaisremontin

Sitran Kestävän verotuksen raportissa esitetään verotuksen painopisteen siirtämistä asteittain työn ja yrittämisen verottamisesta kulutuksen ja haittojen verottamiseen. Lue lisää

Energiatehokkuus

Pihoille kaivataan valoa

Pihan kulkureittien valaiseminen on kyselyn mukaan pihojen tärkein sähköistysaihe. Pihalle kaivataan myös pistorasioita kausivaloille sekä sähköisille työkaluille. Nyt on oikea aika suunnitella pihan sähköistyksen parantaminen ja toteuttaa se kesän aikana ennen syksyn pimeitä. Lue lisää

Liikenne

Sähköauto ladataan useimmiten kotona

Sähköauton lataaminen on kotona helppoa. Omakotitalossa päätöksen omasta latauspisteestä voi tehdä itse, taloyhtiöissä tarvitaan taloyhtiön päätös sähköautojen latauspisteiden toteuttamisesta. Ennen lataamista tai latauspisteen hankintaa on selvitettävä kiinteistön sähköjärjestelmän mitoitus ja pistorasioiden soveltuvuus jatkuvaan lataamiseen. Lue lisää

Vertailut

Premiumia ja tavallisuutta

Sähköautoja alkaa olla tarjolla jo eri luokkiin, niin premiumiin kuin kansanautoluokkaan. Tosin varsinaista kansansähköautoa ei ole vielä nähty, sen verran hinnat ovat edelleen korkeat. Vaihtoehtoja löytyy eri hintaluokkiin ja ajomatkat yhdellä latauksella alkavat olla useimmille riittävät. Vertailimme miten Jaguar I-Pace ja Hyundai Kona Electric soveltuvat pidemmille matkoille ja kaupunkiin. Lue lisää

Lämmitys

Aika siirtyä jäähdyttelemään?

Moni asunto voi muuttua helteellä tukalan kuumaksi. Jäähdytys kannattaa tehdä tehokkaasti, mutta energiaa tuhlaamatta. Lue lisää

Laiteuutuudet

Keskuspölynimuri on vaihtoehto perinteiselle

Suomalaiset mieltävät keskuspölynimurin asennuksen kotiin usein hankalaksi ja vaikeaksi. Keskuspölynimurin asennus vie usein kuitenkin vain muutamia tunteja. Allaway on koonnut yhteen asiantuntijoiden käytännön vinkit, kuinka keskuspölynimurin asennus kotiin etenee vaihe vaiheelta. Lue lisää

Blogi

Suomelle euroviisuvoitto!

Savu ei hälvene vuoden 2002 Eurovision laulukilpailujen yhteydessä järjestettyjen lintujen euroviisujen ympäriltä. Lue lisää