Näin loihdit syksyn juhliin tunnelmaa

Näin loihdit syksyn juhliin tunnelmaa

10.08.2020

Innokkaimmat rapujen ystävät ovat ehtineet herkutella saksiniekoilla jo useammankin kerran, kun toiset taas antavat nautinnon odottaa elokuun pimeneviin iltoihin. Syksy on erilaisten piha-, parveke- ja terassijuhlien aikaa, joihin osan tunnelmasta tuo hyvät sähköiset ratkaisut.

Onnistuneet rapujuhlat vaativat huolellista ennakkojärjestelyä, jossa oleellisinta ovat laadukkaiden rapujen hankinta ja muut osuvat tarjoilut illan edetessä. Yksi valmistelun yllättävä osa-alue saattaa tuottaa päänvaivaa kaiken muun ollessa valmista.

Mistä saada riittävästi tunnelmallista valoa illan ruokailuun, kun puun oksiin tai terassille ripustetut paperikuut eivät riitä? Entä miten voi kätevästi huolehtia siitä, ettei myöhäisillan koleus kohmeta juhlijoita?


Lämpöä, valoa ja tunnelmaa

Ratkaisu löytyy terassin ja piha-alueen sähköistyksestä, jolla saadaan aikaan niin valoa kuin lämpöäkin. Syksy on mitä sopivinta aikaa tehdä maakaapeloinnit pihan valaistukselle ja ulkopistorasioille. Maa on pehmeää ja kasvillisuudella ehtii vielä peittää työn jäljet.

Ideoi, millainen olisi täydellinen piha niin ensi vuoden kesän viettoon kuin kevään ja syksyn juhliin, tulevaa talvea unohtamatta. Sähköjen tuominen kesäkeittiöön, huvimajaan tai terassille ja parvekkeelle avaa mahdollisuudet muiden muassa lämmittimille, jääkaapille, monipuoliselle kokkaamiselle ja laitteiden lataukselle.

Erityisesti valaistus vaikuttaa pihan viihtyvyyteen – voit korostaa istutuksia ja puita sekä luoda erilaisia tunnelmia illanistujaisia ajatellen. Kulkuväylien, sisäänkäyntien ja autopaikan valaistus on puolestaan osa turvallisuutta.

Sähkökaapeleita varten voi itse kaivaa ojat valmiiksi sähköurakoitsijan antamia ohjeita noudattaen. Kuva: Anne Yrjänä
 

Sähköurakoitsija käymään

Pihan ja terassin sähköistyksen teettäminen ammattilaisella on helpompaa kuin usein ajatellaankaan ja herättää kysymyksen, miksei tätä tehty jo aikaa sitten. Sähköurakoitsija tulee mielellään kertomaan, kuinka toiveesi toteutetaan. Helpoiten löydät oikeudet omaavan sähköurakoitsijan lähialueeltasi verkosta www.loydasahkomies.fi -palvelusta.

Rautakaupoissa harhailun voit unohtaa, sillä sähköasentajalta saat ehdotuksia laajasta ammattilaisten sähkötarvikevalikoimasta. Saat myös ohjeet kaapeliojien kaivamiseen, jos haluat tämän valmistelevan työn tehdä itse. Kun se on tehty, hän palaa sähkötarvikkeiden kanssa tekemään asennukset, antaa niistä dokumentit, takuun sekä kuitin kotitalousvähennystä varten.

 

Vinkkejä pihan sähköistykseen

– Terassin lisäpistorasiat
– Terassin säädettävä valaistus
– Lämmittimet terassille ja huvimajaan
– Pistorasiat ja valaistus kesäkeittiöön
– Sähköt kaikkiin pihan rakennuksiin
– Pistorasiat sähkökäyttöisiä työkaluja varten
– Pistorasiat rantaan venettä varten
– Valaistus kulkureiteille ja sisäänkäynteihin
– Valaistus istutuksien ja puiden korostamiseksi
– Valaistuksen kytkevä liiketunnistin ja ajastin
– Sähköpiste auton lämmittämiseksi
– Latauspiste sähköautoa varten
– Sähkötoiminen portti tai puomi
– Valvontakamera liikkujien tunnistamiseksi

 


Pihavalaisimilla luot tunnelmaa ja parannat turvallisuutta. Kuva: Anne Yrjänä

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #kaukolämpö  

Kaukolämpö suosittu messualueella

Tuusulan asuntomessualueen energiaratkaisuissa on panostettu energiatehokkuuteen. Kun tavoitteena on ollut myös paikalliset ja uusiutuvat energiaratkaisut, on kaukolämpö suurin energiamuoto messualueella. Kaukolämpö onkin asukkaille ja kiin...

#kaukolämpö #lämmitys  

Lumen hukkalämmöistä pian kaukolämpöä

Teollisuuden, datakeskusten, energiantuotannon ja muiden lämpöä tuottavien kohteiden hukkalämpöjen talteenotto on osa nykyaikaisen ja hiilidioksidivapaan lämmöntuotannon ratkaisuja. Kajaanilaisten lämmöstä saadaan tulevaisuudessa 20 prosent...

#energiatehokkuus #energiavinkki  

Kodin keväthuollolla energiansäästöä

Oikeanlaisella kodin keväthuollolla saa karsittua energiankulutusta ja kustannuksia. Kiinteistön omistajan kannattaa huolehtia ainakin ilmanvaihdosta ja lämmityslaitteista.