#kotona #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #laiteuutuudet #energiatehokkuus #ilmastonmuutos #sähköauto #resepti #vapaalla #verkkopalvelu #kolumni #sähkö #viihde-elektroniikka #lämpö #kesämökki #piha #kaukolämpö #puutarha #hyvinvointi #sähköinen liikenne #työ #osaaminen #testi #sähköverkko #sähkönsiirto #energiapolitiikka #energiantuotanto #pääsiäinen #tulevaisuus #valaistus #ilmastointi #sisustus #sähköasennukset #sähköpyörä #hiilijalanjälki #sähköpalo #lämmitys #datahub #moottorilämmitys #sahkolasku #sähkövero #Laskiainen #sähköpotkulauta #sähkögrilli #sähköhammasharja #ystävänpäivä #sähkölentokone

#energiavinkki

Puhdistamalla raikkaampaa sisäilmaa
Artikkeli 19.05.2022

Viimeistään nyt, kun pölyiset kadut on putsattu ja on siirrytty kohti kesää, kannattaa kiinnittää huomio asunnon ilmanvaihtolaitteisiin. Puhtaiden suodattimien kautta ulkoilman raikkaus pääsee myös sisätiloihin. Tukkoiset suodattimet nostavat myös sähkökäyttöisten laitteiden sähkönkulutusta.

Puhdas liesituuletin poistaa käryt
Artikkeli 06.05.2022

Liesituulettimen puhdistukseen havahdutaan usein vasta, kun huomataan sen kärynpoistokyvyn heikenneen tai kun rasvasuodattimesta tippuu keittotasolle epämääräistä rasvatöhnää. Tukkoinen liesituuletin kuluttaa myös enemmän sähköä, koska tuuletinmoottori joutuu lujemmalle.

Puhdas uuni on myös energiatehokas
Artikkeli 22.04.2022

Kodinkoneiden kevätpuhdistusta voi hyvin jatkaa lieden jälkeen uunista. Vaikka uunin puhdistaminen saattaa tuntua vaikealta, se kannattaa. Puhdasta uunia on mukavampi käyttää ja se on myös energiatehokkaampi, kun pintoihin tarttunut rasva ja lika ei haittaa uunin toimintaa.

Kodinkoneet kaipaavat kevätsiivousta
Artikkeli 08.04.2022

Pölypallero siellä täällä hyppää näin keväällä helpommin esiin valon määrän lisääntyessä. Lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös kodinkoneet kaipaavat pientä kevätsiivousta, jonka voi tehdä laite kerrallaan kevään aikana.

Pyykki kuivaksi energiatehokkaasti
Artikkeli 18.03.2022

Upeat kevätkelit ovat otollista aikaa aloittaa pyykin ulkokuivaus. Ulkokuivaus on ainoa pyykinkuivauksen tapa, joka ei kuluta lainkaan energiaa. Saattaa olla, että ulkokuivausta kannattaa välttää pahimpana siitepölykautena ja pölyisimpään aikaan, mutta muutoin ulkokuivaus tarjoaa raikkautta ja energiatehokkuutta.

Astiat puhtaiksi energiatehokkaasti
Artikkeli 04.03.2022

Astianpesun energiankulutus muodostuu veden kulutuksesta ja lämmityksestä sekä pesuun kuluvasta sähköstä. Pese täysiä koneellisia, näin käytät energiaa ja vettä tehokkaammin. Astioita ei tarvitse huuhdella ennen pesua juoksevan veden alla. Riittää kun poistaa suuret ruoantähteet.