#resepti
Energiatehokkaat pataruoat valmistuvat helposti: Nyt kannattaa olla hyvää pataa
Nyt on mehevien ja sähköuunissa helposti valmistettavien pataruokien ja muhennosten aika. Pataruoan aktiiviseen työstämiseen menee aikaa yllättävän vähän – ja loput hoitaa uuni lempeällä lämmöllä. Ja pataruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
Joulupuuron voi tehdä myös ohrasta
Monessa suomalaiskodissa riisipuuro on oleellinen osa joulua. Se perinteisin joulupuuro valmistuu kuitenkin kotimaisesta ja terveellisestä ohrasta.
Piimäkakku maistuu syksyllä
Mausteinen piimäkakku on sopiva välipala matkalla kohti joulun makumaailmaa. Piimäkakku on helppo ja vaivaton kahvihetken kaveri.
Itse tehty leipä sopii arkeen ja juhlaan
Valmista itse mehevä artesaani-leipä vaikka gluteenittomana. Tai laita uuniin herkullisia juuressämpylöitä. Uunissa, pannulla tai kätevästi leipäkoneella voit valmistaa juuri sellaista leipää kuin haluat ja lisäaineettomasti.
Ruusuhillo on kuin kesäinen ruusukimppu tiivistettyinä
Lempeä, viettelevä ja niin ainutlaatuisen makuinen ja monikäyttöinen ruusu valloittaa myös ruokapöydässä. Ruususta valmistetut tuotteet sopivat myös lahjaksi. Nyt kannattaa tehdä ruusuvettä, -hilloa tai -hyytelöä ja koristella vaikka kakku ruusun herkän kauniilla terälehdillä.
Raparperi on kirpeä herkku
Raparperi on jokaiselle suomalaiselle tuttu kirpeän hapan kasvi. Raparperi tuottaa satoa jo aikaisin keväällä, kun muut kasvit vasta ihmettelevät tulevan kesän haasteita. Raparperi viihtyy monenlaisilla kasvupaikoilla kaikkialla Suomessa. Siksi raparperista valmistetut herkut ovat suomalaisen keittiön kestosuosikkeja.