#resepti
Ukrainalainen borssikeitto lämmittää kesällä ja talvella
Borssikeitto on Ukrainan kansallisruoka, josta jokaisella perheellä on oma versionsa. Suomeen lastensa kanssa sotaa paennut Tatiana Kulia luottaa äitinsä reseptiin.
Joulun perinteiset pikkuherkut valmistuvat helposti
Joulu on perinteisten herkkujen valmistamisen aikaa. Edullisesti saa loihdittua ihania makeisia lahjaksi tai omaan käyttöön nopeasti ja sähköuunissa vaivatta. Fudget säilyvät jääkapissa kolmekin viikkoa – herkuttelijoista riippuen.
Vegaaniherkut valloittavat
Vegaaniset herkut valmistuvat kätevästi. Kuivakakut, korvapuustit tai vaikka ihanat perinteiset mokkapalat voi tehdä ilman eläinperäisiä raaka-aineita. Makuretki vegaanisuuteen ja meheviin makuihin tuo uusia elämyksiä.
Itse tehtyjä säilykkeitä vaikka lahjaksi
Isompien markettien hyllyt suorastaan notkuvat erilaisia säilykkeitä, nykyisin myös kotimaista kalaa, jolla on kova hinta. Kalasäilykkeen voi tehdä myös kätevästi itse ja makuvivahteet voivat olla vaikkapa ”sardiineja” tomaattikastikkeessa tai haukea öljyssä. Myös riista, kana, lammas ja possu sopivat erinomaisesti säilykkeiksi.
Nyt on entistä fiksumpaa säästää energiaa
Energiansäästö on aina järkevää, niin oman lompakon kuin ilmastonkin takia. Tänä syksynä sen merkitys korostuu entisestään.
Sienestys antaa oivaltamisen riemua ja koko kehon hyvinvointia: Sinne missä sienet kasvavat
Jokainen vähänkin aloitteleva sienestäjä tarvitsisi suonenjokelaisen Kirsti Eskelisen oppaaksi sienten kiehtovaan maailmaan ja antautumaan elämyksille, joita sienimetsä tarjoaa jopa jouluun asti. Myönteinen ”sienihulluus” voi koukuttaa juuri sinut iloisella tavalla.