Ladattavien autojen mallikirjo laajenee

Ladattavien autojen mallikirjo laajenee

21.05.2021

CUPRA Formentor e-HYBRID ladattava hybridi on seuraava askel CUPRAn sähköistymisessä. Se yhdistää perinteisen bensiinimoottorin ja sähkömoottorin. Suomessa CUPRA Formentor -mallisto täydentyy nyt kahdella ladattavalla hybridiversiolla. CUPRA Formentor e-HYBRID ladattavan hybridin hinta alkaen 38 395 euroa.

Molemmat tehoversiot on varustettu 1,4 TSI -bensiinimoottorilla ja kuusivaihteisella DSG-automaattivaihteistolla. Formentorin 1,4-litrainen 110 kW:n (150 hv) TSI-bensiinimoottori on yhdistetty 85 kW:n (116 hv) sähkömoottoriin, jossa on 13 kWh:n litiumakku. Se tarjoaa vääntöä 350 Nm.

CUPRA Formentor VZ e-HYBRID puolestaan tarjoaa tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm. Toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa ja tehoversiosta riippuen on noin 54–59 kilometriä (WLTP). Taloudellisten mutta suorituskykyisten ladattavien hybridien CO2-päästöt ovat 27–33 g/ 100 km. 

CUPRAn takuu on 5 vuotta / 100 000 km.

 

CUPRA Formentor, kattava varustelu

Uusien CUPRA Formentor e-HYBRID ladattavien hybridien vakiovarustelu jatkaa malliston tutulla ja kattavalla linjalla. Se pitää sisällään muun muassa led-ajo- ja -takavalot, Kessy – avaimeton keskuslukituksen ja käynnistyksen, Climatronic kolmialueisen automaattisen ilmastoinnin, pysäköintitutkat edessä ja takana, Park Assist -pysäköintiavustimen, 10,2” Digital Cockpit -digitaalisen mittariston, 10” audio- ja infotainmentjärjestelmän värinäytöllä, VZ-tehoversiossa 12”-infotainment navigoinnilla ja mukautuvan vakionopeudensäätimen ACC:n sekä kaukovaloavustimen.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiovarusteina on Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla. Lisäksi vakiovarusteena on sähkökäyttöinen seisontalämmitys ja -jäähdytys sekä Mode 3 latauskaapeli sekä Type 2 –Suko-tilapäislatauslaite (1,8 kW).

Lisävarusteena saatavilla on mm. kaksi turvallisuuspakettia: L-paketti sisältää Side Assist -kaistanvaihtoavustimen, Exit Assist -takana risteävän liikenteen varoituksen ja Exit Warning -ovenavauksen varoittimen, liikennemerkkien tunnistuksen sekä mukautuvan vakionopeudensäätimen ennakointitoiminnon.

XL-paketissa on edellä mainittujen lisäksi myös Traffic Jam Assist -ruuhka-avustin, Emergency Assist -hätätilanneavustin, Lane Assist Plus -kaistanpitoavustin ja Travel Assist -matka-avustin, VZ-tehoversiossa XL-paketti on vakiovaruste.

Lisävarusteena on saatavilla myös esimerkiksi sähköisesti esiin vapautettava vetokoukku, ja sähköinen, lasinen panoraamakattoluukku sekä nahkaverhoillut istuimet.

CUPRA Formentor e-HYBRID ladattavien hybridiversioiden vakiovarusteinen Full Link -järjestelmä on yhteensopiva sekä Apple CarPlayn että Android Auton kanssa. Matkustajat voivat myös liittää älypuhelimen autoon USB-liittimen tai Bluetooth-yhteyden avulla. Auton kiinteän SIM-kortin avulla auton voi yhdistää Connect-sovellukseen, jolloin saataville tulevat puolestaan online-palvelut, kuten auton etähallintapalvelut tai omien ladattavien sovellusten käyttö. Sovelluksen käyttäjät pääsevät myös näkemään auton tietoja: esimerkiksi tiedot ajosuoritteesta, pysäköintipaikasta ja auton tilasta. Sovelluksen avulla voi lisäksi hallinnoida latausta ja ilmastointia.

 


 

Nimi Mallorcalta

CUPRA Formentor on nimetty Mallorcan saarella sijaitsevan kauniin ja luonnonvaraisen niemekkeen, Baleaarien yhden kauneimman ja kesyttämättömimmän alueen mukaan. Karun alueen piirteet ovat olleet inspiraationa auton luonteelle ja persoonallisille muodoille mutta samalla Formentorin muotoilun erityispiirteet pehmentävät auton siluettia.

CUPRA Formentor yhdistää perinteisen SUV:n ja kompaktin koon. CUPRA Formentor on 4450 mm pitkä, 1839 mm leveä ja 1511 mm korkea. Auton akseliväli on 2680 mm ja ladattavien hybridiversioiden tavaratila on 345 litraa.

CUPRA Formentorin dynaamisuus ja vahva muotokieli on nähtävissä takaosan muotoilusta ja konepellin pituuden korostuksista, jotka alleviivaavat auton mittasuhteita. Muotoilua on korostettu entisestään muun muassa takaosan reunasta reunaan ulottuvilla takavaloilla. Lisävarusteena CUPRA Formentorin ladattaviin hybridiversioihin on saatavilla kolme auton muotoja korostavaa metalliväriä, kolme erikoisväriä sekä kaksi mattavärivaihtoehtoa.

CUPRA Formentorissa sisusta on yhdistelmä moderniutta, urheilullisuutta ja korkealaatuisia materiaaleja. Formentor tervehtii ensimmäisenä kuljettajaa maahan heijastettavalla tervetulokuviolla, auton sisällä kuparinväriset yksityiskohdat yhdistettynä tummaan alumiiniin luovat ainutlaatuisen tunnelman.   

Lisätietoja: www.cupraofficial.fi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#sähköinen liikenne #vapaalla #ympäristö  

Junalla Eurooppaan

Junamatkailu on luonteva ja ympäristöystävällinen tapa liikkua Euroopassa. Sunna Kokkonen matkustaa säännöllisesti maata pitkin Lapista Keski-Eurooppaan ja takaisin.  

#sähköinen liikenne #vapaalla #ympäristö  

Junamatkailu kiinnostaa myös Suomessa

VR:n kaukoliikenteen matkustajaliikenteestä 95 prosenttia hoituu ympäristöystävällisesti sähköllä. Kesällä junalla pääsee kätevästi vaikkapa festareille tai kansallispuistoon.

#sähköauto #sähköinen liikenne  

Sähkö riittää sähköautojen lisääntyessäkin

Kävimme asiantuntijan kanssa läpi sähköautojen vaikutuksia maamme sähköhuollolle ja päästöille. Saimme vastaukset monia askarruttaviin kysymyksiin. Sähköautojen lisääntyminen ei lisää maamme sähköntuotannon päästöjä tai tuo uhkaa sähkön rii...

Katso myös nämä aihepiirit!

#sähköauto #sähköinen liikenne #turvallisuus #moottorilämmitys #vapaalla #laiteuutuudet #sähköpyörä #tulevaisuus #energiavinkki #ympäristö #sähköpotkulauta #hyvinvointi #sähkölentokone #viihde-elektroniikka #energiansäästö #energiatehokkuus #kotona #ilmastonmuutos #aurinkopaneeli