Pääsiäisherkuksi mansikkabebet

Pääsiäisherkuksi mansikkabebet

31.03.2021

Pääsiäisen valmistelut ovat parhaimmillaan aikuisten ja lasten yhteistä, mukavaa aikaa. Pääsiäisen mansikkabebet ovat maistuvia ja niiden valmistaminen on mukavaa puuhaa myös nuorille. Panostus yhteiseen tekemiseen tuo koko perheelle iloa ja yhteisyyttä, josta on mukava nauttia koko pääsiäisen.

Helppoa, maistuvaa ja makeaa, sellaista on pääsiäisen herkku, josta pitävät niin lapset kuin aikuiset. Bebet eivät ole varsinainen pääsiäisen perinneherkku, mutta vähän esimerkiksi elintarvikevärillä tuunaamalla saa niihin pääsiäisen värit. Kuorrutteen voi värjätä pääsiäisen kunniaksi keltaiseksi ja vihreäksi.

Mansikkabebejen valmistaminen onnistuu jokaiselta. Työ aloitetaan sulattamalla 200 grammaa voita kulhossa ja lisäämällä sulaneeseen voihin 1,5 desilitraa sokeria. Voi ja sokeri vatkataan sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahtoon lisätään kananmuna ja sekoitetaan tasaisesti.

Seuraavaksi kulhoon lisätään 4,5 desilitraa jauhoja pienissä erissä huolellisesti sähkövatkaimella sekoittaen. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa laittaa uuni lämpenemään 175 asteeseen.

 

 

Taikina muffinssi- tai leivosvuokiin

Taikinan valmistuttua otetaan esiin muffinssi- tai leivosvuoat ja voidellaan vuoat huolellisesti. Taikina on helpompi leivittää koviin vuokiin kuin paperisiin muffiinivuokiin.

Jaa taikina noin 25 osaan ja pyöritä taikinasta palloja. Aseta pallot vuoan kuppeihin ja painele se tasaiseksi, ohkaiseksi kokonaisuudeksi vuokien pohjalle ja reunoille, niin että taikinasta muodostuu kuppi, jonka sisään pystyy lisäämään täytteen.

Kypsennä taikinaa vuoissa 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia niin, että taikina kypsyy ja saa vähän väriä, mutta ei paistu tummaksi. Anna kypsien leivonnaisten jäähtyä ja irrota ne jäähdyttämisen jälkeen varovasti vuoasta, esimerkiksi cocktailtikkua apuna käyttäen.

 

Täyte leivonnaisten jäähtyessä

Tee täytteet, kun vuoat on nostettu jäähtymään. Paloittele noin 100 grammaa valkosuklaata kulhoon ja sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa vähän kerrallaan. Älä anna suklaan kuumentua ja sekoita suklaata säännöllisesti sulatuksen aikana.

Suklaan sulattua sekoita vatkaimella sen joukkoon 400 grammaa mansikkarahkaa. Levitä mansikka-suklaatäyte vuoista irrotettujen kuppien pohjalle. Jätä pinnalle tilaa sokerikuorrutteelle. Laita kupit tämän jälkeen hetkeksi jääkaappiin ja valmistele sillä aikaa kuorrute.

Mittaa kulhoon 350 grammaa tomusokeria ja sekoita sen joukkoon noin 1,2 desilitraa sitruunoista puristettua mehua. Sekoita huolellisesti, kunnes kuorrute on tasainen massa. Lisää vielä kuorrutteeseen muutama tippa haluamaasi elintarvikeväriä. Jos esimerkiksi haluat tehdä vihreitä ja keltaisia bebejä, jaa kuorrute kahtia ja lisää toiseen puoleen keltaista ja toiseen vihreää elintarvikeväriä.

Kuorrute ei saa kuultaa läpi. Jos siitä tulee liian läpikuultavaa lisää tarvittaessa tomusokeria. Parhaimmillaan kuorrute on jäykähkö massa, jota saa kuitenkin valutettua lusikasta valkosuklaa-mansikkatäytteen päälle. Laita leivokset kuorrutuksen jälkeen vielä jääkaappiin jähmettymään. Ne ovat valmiita nautittaviksi parin tunnin kuluttua ja säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

 

Raaka-aineet:

Pohja
200 g voita
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria

Rahkatäyte
100 g valkosuklaata
400 g mansikkarahkaa

Sokerikuorrute
350 g tomusokeria
1,2 dl sitruunamehua
elintarvikeväriä

 

Teksti ja kuvat: Ari J. Vesa, Adato viestintä

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiansäästö #energiavinkki #kotona  

Seuraa kulutusta, tiedät mihin sähköä kuluu

Monet ovat laskeneet omaa sähkönkulutustaan. Myös lämmin talvi on auttanut osaltaan kulutuksen kurissa pitämisessä. Omaan kulutukseen vaikuttaminen alkaa tiedosta. Kun tietää mihin sähköä kuluu, on siihen helpompi vaikuttaa.

#kotona #sähkönsäästö  

Sähkön käyttöä kannattaa säädellä

Sähkön käytön ohjaaminen sopiviin kulutushetkiin tasaa sähkön hintahuippuja jatkuvaa säästämistä tehokkaammin. Onkin tärkeää, että jokainen tuntee oman kulutuksensa ja sen, miten se muodostuu vuorokauden eri aikoina.

#astettaalemmas #energiansäästö #energiavinkki #kotona  

Tietoa vaihteleviin sähkötilanteisiin

Vuoden ensimmäinen viikko toi pakkaset koko Suomeen. Näistä pakkasista selvisimme helpolla tuulisen kelin ja muun tuotannon huipputehojen ansiosta. Talven aikana tällaisissa tilanteissa punnitaan meidän kaikkien kyky sopeutua kulutushuippuj...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiavinkki #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #energiatehokkuus #turvallisuus #astettaalemmas #viihde-elektroniikka #hyvinvointi #testi #piha #lämpö #ilmastointi #sähkönsäästö #energiansäästö #valaistus #sisustus #puutarha #vapaalla #sähköpula #sähkö #pääsiäinen #sähköpalo #kaukolämpö #työ #osaaminen #sähköasennukset #sähkögrilli #lämmitys #sähkönsiirto #kesämökki #sähköverkko #hiilijalanjälki #sähköhammasharja #moottorilämmitys #verkkopalvelu #kotivara #kolumni #tulevaisuus #ilmastonmuutos #sahkolasku