Palautteesta oppiva astianpesukone

Palautteesta oppiva astianpesukone

18.02.2022

Olisiko kodinkoneen toiminnassa toivomisen varaa? Miltä tuntuisi, jos voisi antaa palautetta kodinkoneelle. Käyttäjäpalautteen antaminen on mahdollista ainakin Boschin Serie 8 -astianpesukoneille.

Kukapa ei haluaisi antaa palautetta astianpesukoneelleen silloin tällöin? Esimerkiksi astiat eivät ole täysin kuivia, kun ne otetaan koneesta, pesuprosessi voisi sujua hieman nopeammin tai alakorin lautasissa on edelleen ruoanjäämiä. Euroopan johtava kodinkonevalmistaja Bosch on esitellyt ensimmäiset astianpesukoneet, jotka ottavat vastaan palautetta käyttäjiltään ja “oppivat” siitä.

Serie 8 -astianpesukoneissa on älykäs Intelligent Programme -ohjelma: käyttäjät voivat arvioida tyytyväisyytensä välittömästi pesun jälkeen Home Connect -sovelluksen kautta käyttämällä yksinkertaista ja helposti ymmärrettävää, hymiöistä koostuvaa arviointiasteikkoa. Arvioinnin voi tehdä pesulle, kuivaukselle ja ohjelman kestolle.

Palautteen perusteella sovellus suosittelee optimoitua ohjelmaa, joka vastaa käyttäjän tarpeita. Käyttäjä voi sitten joko hyväksyä suosituksen tai valita vaihtoehdon – säilyttäen aina astianpesukoneensa lopullisen hallinnan.

 

Kestävyys ensin

Jos käyttäjät noudattavat älykkään ohjelman suositusta, he voivat olla varmoja, että astianpesukoneen suorituskyky ja kestävyys ovat täydellisessä tasapainossa. Parannuksissa otetaan aina huomioon energiankulutus riippumatta siitä, haluavatko käyttäjät tehokkaampaa puhdistusta, parempaa kuivausta tai lyhyempää ohjelman kestoa.

Käyttäjien valinnan helpottamiseksi sovellus ehdottaa myös yhtä suositeltua optimoitua ohjelmaa nopeampaa, mutta vähemmän energiatehokasta vaihtoehtoa, ja yhtä erittäin energiatehokasta, mutta hitaampaa vaihtoehtoa. Läpinäkyvyyden lisäämiseksi astianpesukone määrittää suositellun ohjelman enimmäislämpötilan sekä veden- ja energiankulutuksen.

 

Täydellisesti puhdistetut astiat

Ensimmäisten "oppivien" astianpesukoneiden myötä Bosch kirjoittaa uuden luvun innovatiivisen PerfectDry-tuoteperheensä menestystarinaan. Älykkään Intelligent Programme -ohjelman lisäksi malleissa on lähes kaikki Serie 8:n premium-ominaisuudet, jotka nostavat suorituskyvyn ja kestävyyden korkeimmalle tasolle.

Keskipisteenä ovat erittäin herkät sensorit, jotka määrittävät aina oikean määrän vettä ja energiaa täyttömäärän mukaan. Erityisen vaativien puhdistustehtävien hoitamiseksi astianpesukoneissa on lisättyjä ominaisuuksia, kuten Extra Clean Zone, joka varmistaa ruokajäämien erittäin perusteellisen puhdistuksen yläkorissa olevista astioista.

Myös antibakteerinen Hygiene Plus -ohjelma voidaan lisätä moniin astianpesuohjelmiin erikoistoimintona erittäin hygieenisten tulosten saavuttamiseksi – loppuhuuhtelun jopa 70 °C:n lämpötilojen ansiosta.

 

Huipputehokas, joustava, hiljainen

Bosch yhdistää korkean suorituskyvyn ja kestävyyden kuivauksessa. Zeoliittikuivaus on pitkään ollut erittäin tehokas ja kestävä tapa kuivata astiat tahrattomasti. Bosch-valikoimassa on astianpesukoneita, joissa on EfficientDry-teknologia: luukku avautuu automaattisesti ohjelman päätyttyä, jotta lauhdevesi pääsee poistumaan.

Tämä säästää energiaa suorituskyvystä tinkimättä. Max Flex Pro -korit takaavat optimaalisen täytön. Ne suojaavat astioita pitäen ne paikallaan ja mukautuvat erinomaisesti käyttäjän tarpeisiin. Yläkorin yläpuolella olevassa VarioDrawer Pro -korissa on 25 prosenttia lisää tilaa pienille astioille.

Yläkorin kuulalaakerit helpottavat korin liukumista sisään ja ulos jopa sen ollessa täyteen lastattu. Lisäksi astianpesukone pitää huomattavan vähän ääntä. Hiljaisen ja energiatehokkaan EcoSilence Drive -moottorin ja huipputekniikkaa edustavan eristyksen ansiosta laite ilmoittaa läsnäolostaan – jopa avokeittiössä – vain käytännöllisellä valkoisella TimeLight-valolla, joka näyttää ohjelman tilan ja jäljellä olevan pesuajan.

Lisätietoja: https://www.bosch-home.fi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiansäästö #energiavinkki #kotona  

Seuraa kulutusta, tiedät mihin sähköä kuluu

Monet ovat laskeneet omaa sähkönkulutustaan. Myös lämmin talvi on auttanut osaltaan kulutuksen kurissa pitämisessä. Omaan kulutukseen vaikuttaminen alkaa tiedosta. Kun tietää mihin sähköä kuluu, on siihen helpompi vaikuttaa.

#kotona #sähkönsäästö  

Sähkön käyttöä kannattaa säädellä

Sähkön käytön ohjaaminen sopiviin kulutushetkiin tasaa sähkön hintahuippuja jatkuvaa säästämistä tehokkaammin. Onkin tärkeää, että jokainen tuntee oman kulutuksensa ja sen, miten se muodostuu vuorokauden eri aikoina.

#astettaalemmas #energiansäästö #energiavinkki #kotona  

Tietoa vaihteleviin sähkötilanteisiin

Vuoden ensimmäinen viikko toi pakkaset koko Suomeen. Näistä pakkasista selvisimme helpolla tuulisen kelin ja muun tuotannon huipputehojen ansiosta. Talven aikana tällaisissa tilanteissa punnitaan meidän kaikkien kyky sopeutua kulutushuippuj...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiavinkki #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #energiatehokkuus #turvallisuus #astettaalemmas #viihde-elektroniikka #hyvinvointi #testi #piha #lämpö #ilmastointi #sähkönsäästö #energiansäästö #valaistus #sisustus #puutarha #vapaalla #sähköpula #sähkö #pääsiäinen #sähköpalo #kaukolämpö #työ #osaaminen #sähköasennukset #sähkögrilli #lämmitys #sähkönsiirto #kesämökki #sähköverkko #hiilijalanjälki #sähköhammasharja #moottorilämmitys #verkkopalvelu #kotivara #kolumni #tulevaisuus #ilmastonmuutos #sahkolasku