Puhtaat ikkunat tuovat valoa

Puhtaat ikkunat tuovat valoa

12.05.2023

Jo näin kesän korvalla auringonsäteet ovat taas useammin mukana arjessamme. Viimeistään nyt on aika pestä ikkunat. Puhtaat ikkunat ja niistä sisään pääsevät auringonsäteet vähentävät keinovalon tarvetta.

Nyt on hyvää aika panostaa viihtyisyyteen ja mukavuuteen pesemällä ikkunat puhtaiksi. Likaiset ikkunat laskevat ikkunoiden valotehoa jopa 40 prosenttia. Ikkunoiden peseminen on ekoteko, joka vähentää valaistuksen tarvetta, varsinkin hellekauden ulkopuolella, jolloin ikkunoita ei kannata peittää verhoilla.

Lämpötilojen pysytellessä plussan puolella kannattaa ikkunat pestä. Talvikautena ikkunoihin kertynyt noki ja pöly vähentävät ikkunoiden valon läpäisevyyttä. Liat kannattaa pestä pois, viimeistään nyt kun aurinko nousee jo korkealle ja paistaa ikkunoista sisään aamusta iltaan.

Näin kevätaikaan ikkunoihin kertyy lisäksi siitepölyä, joka huuhtoutuu yleensä pois sateella ja toisella kevyemmällä pesulla siitepölykauden jälkeen. Puhtaat ikkunat vähentävät sisävalaistuksen tarvetta ja säästävät valaistusenergian käytössä.

Näin ennen hellekautta, kun asunnoissa ei ole vielä viilennystarvetta, on energiatehokasta nauttia myös auringon lämmittävistä säteistä ja vähentää lämmitystarvetta.

 

Teksti: Ari J. Vesa, Adato viestintä
Kuva: Rodeo

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #energiavinkki #ilmastointi #kotona  

Raikkautta ja energiatehokkuutta

Keväinen aurinko muistuttaa kaikkia kiinnittämään huomion kodin ilmastointilaitteisiin. Lämpötilojen noustessa ja viimeistään katupölyjen vähennyttyä, on aika siirtää ilmastointi kesäsäädöille ja uusia suodattimet. Huoltotoimet raikastavat ...

#energiatehokkuus #energiavinkki #kotona  

Kevätaurinko lämmittää ja valaisee

Ikkunoiden pesu keväällä on ekoteko. Likaiset ikkunat voivat laskea ikkunoiden valotehoa jopa 40 prosenttia. Puhtaat ikkunat vähentävät valaistuksen tarvetta ja tuovat lämpöä kotiin. Samalla pienenee energiankulutus.

#energiansäästö #energiatehokkuus #kotona #sähkö  

Varttihinnoittelu tuo tietoa ja hyötyjä

Sään mukaan vaihtelevan sähköntuotannon lisääntyminen on muuttanut sähkön tuotannon ja myynnin lyhyempään, 15 minuutin taseselvitysjaksoon. Myös kuluttajille tarjoutuu mahdollisuus siirtyä ostamaan pörssisähköä 15 minuutin välein muuttuvin ...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #turvallisuus #energiansäästö #viihde-elektroniikka #astettaalemmas #hyvinvointi #lämpö #sähkönsäästö #piha #testi #vapaalla #valaistus #ilmastointi #sähkö #sisustus #lämmitys #puutarha #sähköpula #kaukolämpö #aurinkopaneeli #pääsiäinen #aurinko #energiantuotanto #osaaminen #sähköpalo #tulevaisuus #sähkögrilli #työ #sähköasennukset #sähkönsiirto #kinkkutemppu #kesämökki #sähköhammasharja #sähköinen liikenne #sähköverkko #hiilijalanjälki #moottorilämmitys #verkkopalvelu #kotivara #sähköauto #kolumni #ilmastonmuutos #sahkolasku