Uusi elämä käyttökuntoisille kodinkoneille

Uusi elämä käyttökuntoisille kodinkoneille

12.02.2024

Pohjoismaissa syntyy vuosittain 12–19 kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä henkilöä kohden. Kiertotalouden avulla pyritään edistämään kestävää kehitystä, mutta vielä riittää runsaasti tehtävää. Nyt kierrätetään myös tarkastettuja, hyväkuntoisia laitteita.

Kodinkonevalmistaja OBH Nordica haluaa parantaa kiertotaloutta kehittämällään second life -konseptilla, jonka avulla pyritään estämään uudenveroisten tuotteiden päätyminen sähkö-/elektroniikkajätteeseen. Näin hillitään ympäristöhaittoja, edistetään huoltopalvelualan kasvua sekä myötävaikutetaan uusien työpaikkojen syntymiseen.

Second life tarkoittaa sitä, että valmistaja ottaa vastuun tuotteistaan, edistää tuotteiden kiertokulkua ja uudelleenkäyttöä sekä mahdollistaa kuluttajille vastuullisempien tuotteiden valinnan.

Pidentämällä tuotteiden elinkaarta voidaan säästää luonnonvaroja, vähentää valmistusmateriaalien käyttöä ja pienentää jätteen määrää. Tämä kaikki vaikuttaa tuotteiden hiilijalanjälkeen pienentävästi.

Second life -tuotteet ovat kuluttajien testaamia tuotteita, jotka on huollettu ja tarkistettu valtuutettujen huoltoliikkeidemme toimesta. Second life -tuotteilla on 2 vuoden takuuaika.

 

Lisätietoja second life -konseptista: https://www.obhnordica.fi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #energiavinkki #kotona #sähkö  

Kevät pudottaa sähkölämmittäjän energialaskua

Olemme vuodenajassa, jolloin varsinkin sähkölämmittäjän energialaskut alkavat laskea. Sähkönkulutus laskee ilmojen lämmetessä, auringon säteiden lämmittäessä ikkunan läpi sisätiloja ja sähkönhintojen tasaantuessa.

#energiatehokkuus #kodinkone #kotona #resepti  

Energiatehokkaat pataruoat valmistuvat helposti: Nyt kannattaa olla hyvää pataa

Nyt on mehevien ja sähköuunissa helposti valmistettavien pataruokien ja muhennosten aika. Pataruoan aktiiviseen työstämiseen menee aikaa yllättävän vähän – ja loput hoitaa uuni lempeällä lämmöllä. Ja pataruoka vain paranee uudelleen lämmite...

#kotona #laiteuutuudet #viihde-elektroniikka  

Marimekko ja Samsung yhteistyöhön

Unikko ja muut ikoniset kuviot saapuvat lifestyle-lisätarvikkeisiin sekä The Frame -television taideteoksiin.

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #turvallisuus #viihde-elektroniikka #energiansäästö #astettaalemmas #hyvinvointi #sähkönsäästö #lämpö #piha #testi #vapaalla #valaistus #sisustus #ilmastointi #lämmitys #puutarha #sähkö #sähköpula #kaukolämpö #aurinkopaneeli #pääsiäinen #aurinko #energiantuotanto #osaaminen #sähköpalo #tulevaisuus #sähkögrilli #työ #sähköasennukset #sähkönsiirto #kinkkutemppu #kesämökki #sähköhammasharja #sähköinen liikenne #sähköverkko #hiilijalanjälki #moottorilämmitys #verkkopalvelu #kotivara #sähköauto #kolumni #ilmastonmuutos #sahkolasku