Uusi elämä käyttökuntoisille kodinkoneille

Uusi elämä käyttökuntoisille kodinkoneille

12.02.2024

Pohjoismaissa syntyy vuosittain 12–19 kiloa sähkö- ja elektroniikkajätettä henkilöä kohden. Kiertotalouden avulla pyritään edistämään kestävää kehitystä, mutta vielä riittää runsaasti tehtävää. Nyt kierrätetään myös tarkastettuja, hyväkuntoisia laitteita.

Kodinkonevalmistaja OBH Nordica haluaa parantaa kiertotaloutta kehittämällään second life -konseptilla, jonka avulla pyritään estämään uudenveroisten tuotteiden päätyminen sähkö-/elektroniikkajätteeseen. Näin hillitään ympäristöhaittoja, edistetään huoltopalvelualan kasvua sekä myötävaikutetaan uusien työpaikkojen syntymiseen.

Second life tarkoittaa sitä, että valmistaja ottaa vastuun tuotteistaan, edistää tuotteiden kiertokulkua ja uudelleenkäyttöä sekä mahdollistaa kuluttajille vastuullisempien tuotteiden valinnan.

Pidentämällä tuotteiden elinkaarta voidaan säästää luonnonvaroja, vähentää valmistusmateriaalien käyttöä ja pienentää jätteen määrää. Tämä kaikki vaikuttaa tuotteiden hiilijalanjälkeen pienentävästi.

Second life -tuotteet ovat kuluttajien testaamia tuotteita, jotka on huollettu ja tarkistettu valtuutettujen huoltoliikkeidemme toimesta. Second life -tuotteilla on 2 vuoden takuuaika.

 

Lisätietoja second life -konseptista: https://www.obhnordica.fi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #energiavinkki #kesämökki #kotona #vapaalla  

Vietä juhannus kestävästi

Lähestyvä juhannus on monille kesän kohokohta. Kesäkelit asettavat haasteita elintarvikkeiden kylmäketjulle. Myös jätehuollosta ja kierrätyksestä on huolehdittava juhannuksena. Tehdään juhannuksesta ekologinen ja iloinen juhla.

#energiatehokkuus #energiavinkki #ilmastointi #kotona  

Torju lämpö, säästä viilennyksessä

Helteet nostavat nopeasti asuntojen ja toimistojen lämpötiloja. Torjumalla lämpö mahdollisimman tehokkaasti, säästyy selvästi viilennysenergiaa ja sisätiloissa on miellyttävämpi oleskella. Kun jäähdytät koneellisesti jo muutaman asteen lämp...

#kodinkone #kotona #turvallisuus  

Ukkonen voi rikkoa kodinkoneita

Helteet päättyvät usein ukkoseen. Voimakkaat ukkosmyrskyt ja salamaniskut aiheuttavat riskin kodinkoneille. Vaikka sähköverkkoinvestoinnit ovat vähentäneet ukkosen aiheuttamia häiriöitä kuten sähkökatkoja ja jännitepiikkejä, niitä voi edell...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #laiteuutuudet #resepti #turvallisuus #viihde-elektroniikka #energiansäästö #astettaalemmas #hyvinvointi #lämpö #piha #sähkönsäästö #vapaalla #testi #ilmastointi #valaistus #sähkö #puutarha #lämmitys #sisustus #kaukolämpö #sähköpula #aurinko #energiantuotanto #aurinkopaneeli #pääsiäinen #osaaminen #tulevaisuus #sähköpalo #kesämökki #sähkögrilli #sähköasennukset #työ #sähköauto #kinkkutemppu #ilmastonmuutos #ympäristö #kolumni #kotivara #sähköinen liikenne #sähkönsiirto #verkkopalvelu #moottorilämmitys #sähköhammasharja #hiilijalanjälki #sähköverkko #sahkolasku