Elämä on juhla

Elämä on juhla

03.12.2019

Pian on joulu, sitten uusi vuosi. Sen jälkeen koittaa pitkä ja harmaa arki.

Niinhän sitä amatöörit luulevat. Sivustolta www.daysoftheyear.com selviää, että lähes jokainen vuoden päivä on juhlan arvoinen.

Me suomalaiset muistamme tietenkin hyvin, että esimerkiksi 5.2. vietetään Runebergin, 28.2. Kalevalan ja 19.3. Minna Canthin päivää.

Mutta kuinka moni tietää, että 10.1. vietetään Omituisten ihmisten päivää? Silloin voi juhlia itseään tai vaikkapa naapurin Penaa. (”Me ollaan omituisia kaikki, kun oikein silmiin katsotaan”, taisi eräskin rokkari taannoin muotoilla.)

Ja tuo on tietenkin vasta alkua. Mikä estää meitä suomalaisiakin juhlimasta 2.2. Metsämurmelipäivää. Kuten elokuvan Päiväni murmelina nähneet muistavat, tuolloin amerikkalainen metsämurmeli ajetaan ulos talvipesästään. Jos tällöin paistaa aurinko ja murmelista lankeaa varjo, niin talvea kestää vielä kuusi viikkoa. Muussa tapauksessa kesä on jo kulman takana.

Mutta eihän meidän tarvitse lähteä mukaan jenkkihömpötyksiin. Meillä on karhu. Voisimme viettää suomalaisittain Karhupäivää tai Karhunpalveluspäivää. Silloin herätettäisiin nalle talviuniltaan ja katsottaisiin, mitä sitten tapahtuu.

Tai ehkä voisi olla kuitenkin turvallisempaa adoptoida Suomeenkin Kansainvälinen akkujen ja paristojen päivä (18.2.). Tai Työkalujen palvomisen päivä (11.3).

Mainio on myös Koiranulkoilutuspäivä (22.2.). Koiranomistajat ulkoiluttavat lemmikkejään tietenkin joka päivä ja monta kertaa, mutta tuolloinhan lenkittämisen yhteydessä voisi heiluttaa myös vaikkapa jojoa ja yrittää tehdä jojo-temppua nimeltä walking-the-dog.

Ja tikustahan kannattaa tehdä aina asiaa! Joten miten olisi Jotain tikun nokassa (esimerkiksi hattara tai makkara) -päivä, joka on tietenkin aivan eri juttu kuin Tikkutiistai 16.4.

Älä mene töihin, jollei se ole hauskaa -päivän (3.4.) ja Ei kotitöitä -päivän (7.4.) on varmasti ideoinut sama taho, mutta en tunnusta.

Jos 30.4. ei hotsita juhlia vappuaattoa, niin silloin voi viettää Hiustyylien arvostuspäivää. Suuriin ja mahtaviin juhlapäiviin kuuluu ehdottomasti myös Järjestelmäylläpitäjien päivä. (26.7.).

Merkkipäivien tai vaikkapa salasanojen unohtajien kannattaa viettää myös, jos vain muistavat, Minä unohdin -päivää. 2.7.

Hartaampaan tunnelmaan voi virittyä Kadonneiden sukkien muistopäivänä (9.5).

Ennen juhlimisen alkua, tarkat päivämäärät kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa, sillä ne perustuvat Days of the yearin vuoden 2019 kalenteriin.

Ja huomatkaa, että listauksesta löytyy vielä muutamia ihan vapaitakin päiviä.

Ei muuta kuin juhlapäiviä ideoimaan!

 

Markkanen
 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#osaaminen #sähkö #tulevaisuus #työ  

Uratarina: Energia-ala kiehtoo insinöörimieltä

Veli-Petteri Liedes suunnisti energia-alalle jo opiskeluaikana, ja matka jatkuu. Ala muuttuu valtavaa vauhtia ja tarjoaa erittäin mielenkiintoisia ja merkityksellisiä työmahdollisuuksia energiamurroksen ytimessä.

#kilpailut  

Pelaa ja voita

Vastaa sähkövisaan tai täytä sähköinen ristikkomme. Visan vastaukset löydät lukemalla tämän uutispohjan juttuja. Uusi visa ja ristikko ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja on avoinna aina noin kaksi kuukautta ilmestymisen jälkeen.

#sähköinen liikenne #vapaalla #ympäristö  

Junalla Eurooppaan

Junamatkailu on luonteva ja ympäristöystävällinen tapa liikkua Euroopassa. Sunna Kokkonen matkustaa säännöllisesti maata pitkin Lapista Keski-Eurooppaan ja takaisin.  

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #vapaalla #kolumni #sähkö #verkkopalvelu #turvallisuus #ilmastonmuutos #sähköverkko #energiavinkki #viihde-elektroniikka #työ #energiatehokkuus #tulevaisuus #sähkönsiirto #energiantuotanto #osaaminen #laiteuutuudet #puutarha #kesämökki #ympäristö #hyvinvointi #piha #kaukolämpö #sähköinen liikenne #energiapolitiikka #resepti #lämpö #hiilijalanjälki #testi #astettaalemmas #toimitusvarmuus #aurinko #lämmitys #ilmastointi #sähköpula #aurinkopaneeli #datahub #ystävänpäivä #pääsiäinen #sähkönsäästö #tekoäly #Laskiainen #kodinkone #sähköasennukset #energiansäästö #sähkövero #kilpailut #sahkolasku