#kotona #energiavinkki #laiteuutuudet #ilmastonmuutos #kodinkone #energiatehokkuus #resepti #turvallisuus #verkkopalvelu #kolumni #vapaalla #viihde-elektroniikka #sähköauto #hyvinvointi #sähkö #lämpö #kaukolämpö #osaaminen #testi #työ #puutarha #kesämökki #piha #sähköverkko #hiilijalanjälki #sisustus #sähkönsiirto #energiantuotanto #kilpailut #valaistus #sähkövero #tulevaisuus #energiapolitiikka #Laskiainen #lämmitys #moottorilämmitys #sähköhammasharja #sähköpyörä #sähköpalo #ystävänpäivä #ilmastointi #sähköasennukset #sähköpotkulauta #sähkölentokone #sähkögrili
Toimiva sähköverkko mahdollistaa etätyöt
Artikkeli 01.03.2021

Loma-asuntojen ja mökkien sähköistyksen merkitys on noussut samalla, kun ihmiset ovat siirtyneet tekemään etätöitä kaupunkiasuntonsa ulkopuolelle. Verkkopalveluyhtiöt ovat parantaneet sähkönjakelun varmuutta ja myös ajanmukaistaneet sähköliittymiä työelämän tarpeisiin.

Suuri osa siirtolaskusta on veroa
Artikkeli 26.02.2021

Valtio perii sähköstä veroa. Verot ovat 25 vuoden ajanjaksolla eniten sähkön kokonaiskustannuksia nostanut osuus. Tästä huolimatta ei veroista juurikaan puhuta. Miksi? Verot ovat ilmeisesti jääneet monelta huomaamatta, koska verot lisätään sähkönsiirtolaskuun valtiolle tuloutettavaksi.

Parantunut energiatehokkuus muuttaa energiamerkintää
Artikkeli 25.02.2021

Kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan energiatehokkuus on runsaassa 10 vuodessa parantunut huomattavasti. Nyt energiamerkintä uudistetaan ja palataan takaisin alkuperäiselle A-G -asteikolle.

Pelaa ja voita
Artikkeli 25.02.2021

Vastaa sähkövisaan tai täytä sähköinen ristikkomme. Visan vastaukset löydät lukemalla tämän uutispohjan juttuja. Uusi visa ja ristikko ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja on avoinna aina noin kaksi kuukautta ilmestymisen jälkeen.

Sähköä riittää ja sähköverkko kestää
Artikkeli 18.02.2021

Talven uusi sähkönkäyttöennätys rikkoutui aamulla 18. päivä helmikuuta. Sähköä kului torstai aamuna 14.267 megawattia, joka on hieman enemmän kuin kolme päivää aiemmin. Texasin tilanne sähkönjakelussa ei kuitenkaan toistu Suomessa, sähköä riittää ja sähköverkko kestää. Verkkopalveluyhtiöt ovat investoineet verkkoihin ja pitäneet sähköverkot kunnossa.   

Uuden sukupolven televisiot tulevat
Artikkeli 17.02.2021

MikroLED-televisioiden valttina on iso paneeli ja jopa OLED-televisioita parempi kuva. Miten ne toimivat ja mitä etuja ne tarjoavat?