#kotona #energiavinkki #laiteuutuudet #ilmastonmuutos #kodinkone #resepti #energiatehokkuus #turvallisuus #sähköauto #verkkopalvelu #kolumni #vapaalla #viihde-elektroniikka #hyvinvointi #lämpö #sähkö #kaukolämpö #työ #osaaminen #testi #puutarha #kesämökki #piha #sähköverkko #energiantuotanto #pääsiäinen #hiilijalanjälki #moottorilämmitys #lämmitys #Laskiainen #sähkönsiirto #energiapolitiikka #sähkövero #sisustus #valaistus #tulevaisuus #sähköpyörä #ilmastointi #ystävänpäivä #sähköasennukset #sähköpotkulauta #sähköhammasharja #sähkölentokone #sähköpalo #sähkögrili

#sähköauto

Sähköautot osa päästöttömiä kuljetuksia ja kiertotalouden kehittämistä
Artikkeli 16.04.2021

Sähköautot, sähkölaitteet ja huonekalut ovat samaa kokonaisuutta, kun mietitään kiertotalousratkaisujen kehittämistä ja kodinkoneiden huolto- ja kierrätyspalveluja. Kuljetusliike Hakonen siirtyy kohti päästöttömiä kuljetuksia ottamalla käyttöön täyssähköistä kuljetuskalustoa.

Kohti päästöttömiä kuljetuksia
Artikkeli 15.04.2021

Kuljetukset ja tavarantoimitukset liike-elämälle kehittyvät kohti päästöttömyyttä. Esimerkiksi Daimler edistää voimakkaasti liikenteen sähköistymistä myös jakelutoiminnassa. Myös kylmäkuljetuslaitteistot on kehitetty sähköautoaikaan sopiviksi.

Ladattavien autojen kiinnostus kasvaa
Artikkeli 16.03.2021

Vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus kasvaa uusien autojen kaupassa. Sähköautojen, täyssähköautojen ja ladattavien hybridien kiinnostus on nousussa. Ladattavaa hybridiautoa harkitsisi jo 36 prosenttia ja täyssähköautoa 17 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla useampi valitsisi jo lataushybridin kuin bensa-auton.

Miten sähköautoa ladataan?
Artikkeli 17.02.2021

Käytännössä sähköauton lataamisessa on kolme tapaa. Kotona, mökillä tai kyläreissulla voi tilapäisesti hyödyntää tavallista pistorasiaa tai myös voimavirtapistorasiaa. Parempi vaihtoehto säännölliseen lataamiseen on kotonakin kiinteä latauslaite. Tällaisia peruslatauslaitteita löytyy myös kauppakeskuksista ja parkkihalleista. Näiden lisäksi löytyy eri tehoisia julkisia pikalatauspisteitä.

Sähköautojen myynti kasvaa
Artikkeli 28.09.2020

Sähköautojen myynti kasvaa muun automyynnin laskiessa, niin meillä kuin muissakin Pohjoismaissa sekä Länsi-Euroopassa. Myyntiluvut ovat meillä edelleen pieniä. Suomessa sähköautojen myynnin vielä pienehköt lukemat johtuvat siitä, ettei autoja ole saatu meille kysyntää vastaavaa määrää. Sähköautojen myynninkasvu tulee jatkumaan ja vaihtoehdot lisääntyvät jo tänä ja ensi vuonna reilusti.

Vapautta sähköllä
Artikkeli 16.04.2020

Liikenteen ja liikkumisen sähköistyminen muuttaa monia asioita. Tulevaisuudessa ei jokainen enää omista omaa autoa, pyörää, potkulautaa, mopoa tai muuta liikennevälinettä, vaan nauttii sähköisestä vapaudesta käyttämällä erilaisia yhteiskäytössä olevia laitteita. Maailma tarvitsee systemaattisen muutoksen liikkumiseen.