#lämpö
Nyt on aika tarkastaa ja kunnostaa lämmitysjärjestelmä
Kaikkien lämmitykseen tai ilmastointiin liittyvien järjestelmien kunto on järkevää varmistaa jo nyt syksyllä. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä, kun lämmitystä toden teolla tarvitaan. Kunnossa olevat ja hyvin säädetyt järjestelmät säästävät myös energiaa ja talvesta selvitään kustannustehokkaasti ilman huolia.
Miksi kaukolämpövesi on vihreää?
Myrkynvihreä lämmin vesi kadulla tai maastossa voi herättää levottomuutta. Kyseessä on kuitenkin vaarattomilla väriaineilla käsitelty kaukolämpövesi. Villin näköisen värin tehtävänä on paljastaa kaukolämpöverkon vuotokohdat.
Bioenergian kasvutarve vähenee kaukolämmön sähköistyessä
Keskustelu metsäperäisen biomassan käytöstä sähkön ja etenkin lämmöntuotannossa nostaa aina välillä päätään. On jopa epäilty metsäteollisuuden jalostettavaksi sopivan runkopuun palavan energialaitosten pesissä. Tässä ei ole kuitenkaan syytä huoleen, raja on selvä, minkälaista puumassaa kelpuutetaan energiakäyttöön. Kannattaa myös muistaa, että vain kuudesosa poltettavasta biomassasta käytetään kaukolämmön tuotantoon.
Kaukolämmön sähköistyminen tasaa sähkönkäytön vaihteluita
Lämpötilojen lasku lokakuussa näkyy sähkönkäytön lisääntymisenä. Osa sähköstä menee sähköistyvään kaukolämmöntuotantoon. Sähkötilastoja tulkitsevat ammattilaiset eivät ole löytäneet muuta syytä lokakuiselle sähkönkäytön kasvulle.
Onhan lämmönjakohuone kunnossa?
Lämmönjakohuone ja sen tekniikka ovat avainasemassa, jos lämmönkulutus halutaan pitää kurissa ja tasaisena. Oikein toimiva laitteisto ja hyvä automatiikka takaavat, ettei lämpöä mene hukkaan.
Kaukolämmön kysyntä nousussa: Nyt kannattaa hyödyntää investointiavustukset
Energiakriisi on nostanut kaukolämmön kysyntää. Kysyntä on noussut selvimmin öljylämmityksestä kaukolämpöön siirtyvien omakotitalojen kohdalla. Lämmitysmuotoa vaihtaville on tarjolla myös tukea. Myös lämmönjakokeskusta vaihtaville on tarjolla avustusta, kun samalla siirrytään matalalämpöiseen kaukolämpöön.