#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #turvallisuus #kodinkone #vapaalla #laiteuutuudet #resepti #viihde-elektroniikka #sähkö #kolumni #sähköauto #verkkopalvelu #sähköinen liikenne #lämpö #sähköverkko #ilmastonmuutos #työ #hyvinvointi #tulevaisuus #energiansäästö #kaukolämpö #piha #astettaalemmas #osaaminen #kesämökki #puutarha #energiantuotanto #sähkönsiirto #sähkönsäästö #ympäristö #testi #lämmitys #ilmastointi #valaistus #sähköpula #aurinko #sisustus #hiilijalanjälki #pääsiäinen #energiapolitiikka #aurinkopaneeli #tekoäly #sähköasennukset #moottorilämmitys #toimitusvarmuus #datahub #sähköpalo #sähköpyörä #sahkolasku #sähkögrilli #Laskiainen #sähköuto #sähköpotkulauta #sähkövero #ystävänpäivä #sähkölentokone #sähköhammasharja #kotivara #kinkkutemppu

#kaukolämpö

Kaukolämmön merkitys on noussut
Artikkeli 04.09.2024

Kaukolämpö on ollut jo vuosia maamme merkityksellisin lämmitysmuoto. Sen merkitys on vain kasvanut energiamurroksen myötä. Kaukolämpö jatkaa uudistuen maamme suurimpana lämmitysmuotona tarjoten asiakkaille mukavuutta, varmuutta ja vakautta.

Miksi kaukolämpövesi on vihreää?
Artikkeli 18.06.2024

Myrkynvihreä lämmin vesi kadulla tai maastossa voi herättää levottomuutta. Kyseessä on kuitenkin vaarattomilla väriaineilla käsitelty kaukolämpövesi. Villin näköisen värin tehtävänä on paljastaa kaukolämpöverkon vuotokohdat.

Kaukolämmön päästöt romahtivat
Artikkeli 31.01.2024

Kaukolämmön sähköistyminen ja muut investoinnit ovat romahduttaneet lämmöntuotannon päästöt ja polttamalla tuotetun lämpöenergian osuus on kääntynyt laskuun. Kaukolämmön puhdistuminen jatkuu, esimerkiksi kivihiilen käyttö putoaa nollaan parin vuoden sisällä ja myös turvetta käytetään aiempaa vähemmän.

Bioenergian kasvutarve vähenee kaukolämmön sähköistyessä
Artikkeli 23.11.2023

Keskustelu metsäperäisen biomassan käytöstä sähkön ja etenkin lämmöntuotannossa nostaa aina välillä päätään. On jopa epäilty metsäteollisuuden jalostettavaksi sopivan runkopuun palavan energialaitosten pesissä. Tässä ei ole kuitenkaan syytä huoleen, raja on selvä, minkälaista puumassaa kelpuutetaan energiakäyttöön. Kannattaa myös muistaa, että vain kuudesosa poltettavasta biomassasta käytetään kaukolämmön tuotantoon.

Kaukolämmön sähköistyminen tasaa sähkönkäytön vaihteluita
Artikkeli 23.11.2023

Lämpötilojen lasku lokakuussa näkyy sähkönkäytön lisääntymisenä. Osa sähköstä menee sähköistyvään kaukolämmöntuotantoon. Sähkötilastoja tulkitsevat ammattilaiset eivät ole löytäneet muuta syytä lokakuiselle sähkönkäytön kasvulle.

Onhan lämmönjakohuone kunnossa?
Artikkeli 06.10.2023

Lämmönjakohuone ja sen tekniikka ovat avainasemassa, jos lämmönkulutus halutaan pitää kurissa ja tasaisena. Oikein toimiva laitteisto ja hyvä automatiikka takaavat, ettei lämpöä mene hukkaan.