#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #turvallisuus #kodinkone #vapaalla #laiteuutuudet #resepti #sähkö #viihde-elektroniikka #kolumni #sähköauto #verkkopalvelu #sähköverkko #ilmastonmuutos #sähköinen liikenne #lämpö #hyvinvointi #työ #energiansäästö #tulevaisuus #osaaminen #piha #astettaalemmas #kaukolämpö #energiantuotanto #puutarha #sähkönsiirto #kesämökki #sähkönsäästö #testi #ympäristö #lämmitys #ilmastointi #valaistus #sähköpula #sisustus #hiilijalanjälki #pääsiäinen #aurinkopaneeli #aurinko #energiapolitiikka #sähköasennukset #toimitusvarmuus #moottorilämmitys #datahub #sahkolasku #sähköpalo #sähköpyörä #tekoäly #Laskiainen #sähkögrilli #sähköpotkulauta #sähkövero #sähköhammasharja #ystävänpäivä #sähkölentokone #kotivara #kinkkutemppu

#kaukolämpö

Kaukolämmön päästöt romahtivat
Artikkeli 31.01.2024

Kaukolämmön sähköistyminen ja muut investoinnit ovat romahduttaneet lämmöntuotannon päästöt ja polttamalla tuotetun lämpöenergian osuus on kääntynyt laskuun. Kaukolämmön puhdistuminen jatkuu, esimerkiksi kivihiilen käyttö putoaa nollaan parin vuoden sisällä ja myös turvetta käytetään aiempaa vähemmän.

Bioenergian kasvutarve vähenee kaukolämmön sähköistyessä
Artikkeli 23.11.2023

Keskustelu metsäperäisen biomassan käytöstä sähkön ja etenkin lämmöntuotannossa nostaa aina välillä päätään. On jopa epäilty metsäteollisuuden jalostettavaksi sopivan runkopuun palavan energialaitosten pesissä. Tässä ei ole kuitenkaan syytä huoleen, raja on selvä, minkälaista puumassaa kelpuutetaan energiakäyttöön. Kannattaa myös muistaa, että vain kuudesosa poltettavasta biomassasta käytetään kaukolämmön tuotantoon.

Kaukolämmön sähköistyminen tasaa sähkönkäytön vaihteluita
Artikkeli 23.11.2023

Lämpötilojen lasku lokakuussa näkyy sähkönkäytön lisääntymisenä. Osa sähköstä menee sähköistyvään kaukolämmöntuotantoon. Sähkötilastoja tulkitsevat ammattilaiset eivät ole löytäneet muuta syytä lokakuiselle sähkönkäytön kasvulle.

Onhan lämmönjakohuone kunnossa?
Artikkeli 06.10.2023

Lämmönjakohuone ja sen tekniikka ovat avainasemassa, jos lämmönkulutus halutaan pitää kurissa ja tasaisena. Oikein toimiva laitteisto ja hyvä automatiikka takaavat, ettei lämpöä mene hukkaan.

Kaukolämmön kysyntä nousussa: Nyt kannattaa hyödyntää investointiavustukset
Artikkeli 12.05.2023

Energiakriisi on nostanut kaukolämmön kysyntää. Kysyntä on noussut selvimmin öljylämmityksestä kaukolämpöön siirtyvien omakotitalojen kohdalla. Lämmitysmuotoa vaihtaville on tarjolla myös tukea. Myös lämmönjakokeskusta vaihtaville on tarjolla avustusta, kun samalla siirrytään matalalämpöiseen kaukolämpöön.

Puhdas energia vaatii toimivat energiaverkot
Artikkeli 21.03.2023

Sähkö- ja muiden energiaverkkojen merkitys yhteiskunnalle kasvaa koko ajan. Onneksi Suomessa on vahva ja kunnossa oleva sähköverkko sekä toimiva kaukolämpöverkko. Molempien merkitys on korvaamaton siirryttäessä päästöttömään energiaan. Ne pelastivat maamme myös vallitsevassa energiakriisissä. Tulevaisuudessa toimivat energiaverkot ovat pohja hyvinvoinnille ja investoinneille.